
Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Смесете зехтина, млякото и сока от портокал в чаша. Смесете брашното и смлените бадеми с бакпулвера и солта в друг съд. 
 Започнете да прибавяте продуктите към разбитите яйца, като ги редувате и като разбърквате с телена бъркалка. Накрая разбъркайте в тестото настърганата цитрусова кора и филираните бадеми. 
 Изсипете в намазана с масло и посипана с брашно кръгла форма за торта с ринг (диаметър 26 см). Изпечете в загрята до 180°С фурна за около 20-25 мин, като проверите за готовност с дървена клечица. 
 
 Извадете сладкиша от формата и оставете да изстине. 
Пригответе крема по указанията на опаковката, но със 700 мл мляко и 130 г захар. Добавете го към разбитото крем сирене и разбъркайте добре. Накрая добавете и портокаловите корички и разбъркайте.
Поставете изстиналия блат в ринг за торта и сипете отгоре крема. Украсете с настъргани портокалови корички и филирани бадеми. 
 
 Охладете тортата за поне 4 часа, най-добре цяла нощ, преди да я нарежете.  
Свързани рецепти

торти